A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Rabu, Jun 24, 2009

Seminggu Terakhir..

hmnn..pejam celik..pejam celik baru jer 2 tahun lebih aku memakai gelaran peguam..tp seminggu lagi gelaran nie tpkse dlepaskan dgn kerelaan aku sndri..sngguh sayu..huk3..
secara jujur,aku mmg berat ati nk pegi coz bidang nie mmg mnjadi cita2 aku dr zmn skolah lgi..tp ble mmikirkn keadaan ekonomi n tggungjwb aku yg mkin berat, aku kna mlgkah pergi gak..aku cuma bharap n bdoa smoga kputusan ini merupakan 1 kputusan tbaik yg prnh aku wat dlm hdup aku..
mgkin yg lain ader pngalaman diorg sndri sbg seorg loyer tp aku just nk share personal moments aku spnjang 2 tahun dlm bdg nie..
Jun '06-Mac '07..
-sebaik jer tamat semester akhir aku di UIA, aku trus start chmby di Radzi & Abdullah..inila pmulaan aku btatih..susah sungguh..dgn praktikal yg jauh bbeza dr aku teori yg aku blajar, dgn suasana kerja, staff, bos, LA n not 2 4get my co-chmby..sepuldin..seme ni memories yg kuat melekat kat kpala aku smpi biler2..kdg2 tgelak sorang2 pn ader..hanya kami yg chmby di kuantan jer phm saat2 itu..gonna mis u guys..
Apr '07..
-da sweetest moment dlm hdup aku..slps 9 bln dlm 'kndungan' akhirnya aku d'lahirkn' sbg seorg peguam..mmg unforgettable moment laa..congrats 2 all of us..
05'07-06-09..
-aku mnjalani khidupan biase sng seorg loyer..yg wat convey, dpt LO,draft SnP,prepare dokument n etc..yg wat liti, pegi court,wat hearing,mention,mob then kiter lepak2 kat kantin mnum,mkn + gosip..hak3..suka2 ati korang jer ek..niway, ni la salah satu cara kiter nk say hi @ get cloce 2 each other..x salah kot kn bos??he2..(bnyak chantek muka aku!!)
07 '09..
lagi seminggu waktu itu akan tibe..aku akn mlangkah ke dunia baru..totally different working place..aku pn x dpt nk gambarkn..hrapan aku moga kalian yg lain terus bjuang sbg seorg peguam yg d segani..sesungguhnya aku jeles kat korang krn mmpu btahan..
InsyaAllah lps aku bsara nnti, aku join practice semula..(itupun kalo aku masih dpnjangkn umur n dkurniakn kshatan n memori yg baik..)
smpi ketemu lagi..;)

2 ulasan:

desperate mama berkata...

mayna... i'm sad... dah tak ramai yg tinggal...

mayna berkata...

apa d sayu kami yg pergi..kami yg pergi ini lagi la pilu..