A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Khamis, Julai 30, 2009

Ingatan dr Langit..

"Cik Ina..Pn Azi call..da urgent meeting skrg.."..lembut jer suara staf aku bgtau..

'hmnn..ok'..meeting ttg apa pn aku x tau..suka2 ati je suh g meeting..
aku pndg labtop dpn muka aku nie..agreement bru halfway..fail kat sebelah x usik lgi..
seme menda nie nk kna submit esok..
adussshh..sakit otak aku..ni plak nk kna p meeting..
meeting mau 2-3 jam..satu yg aku salute ngn gomen nie diorg mampu btahan dlm meeting
smpi 4jam..(ni yg aku prnh join laa..)..
ntah apa yg diorg bncg pn aku x tau..
msuk meeting..Dato' yg chair..ooo..bru aku tau..territoryku telah dserang oleh
wabak yg sungguh glamer itu..korang tau la kan..Influenza A (H1N1)
series gak situasi skrg nie..da ader 12 org yg positif..kata putus d ambil..
kuarantin da infected students..if the numbers increased,tpkse isytiharkan cuti..
cuti???heh..aku sengeh..tp hanya tuk student shja yer..staff ttap bkerja spt biase..
'cehhh..apa,ingat staff ni keta kebal ker?kang kalo jngkit cmner??
aparaa ini org..'(dlm ati aku jer laa..he2..)
apa pn aku sian gak tgk bdak2 tu..mcm kna pulau plak..duk jauh ngn org lain..
anta mknan pn dpn pintu jer..kitorang xleh g dkat ngn diorg..
hrp2 diorg seme sembuh cpt..n wabak ni berakhir tanpa meragut nyawa sesiapa..
bnyak sungguh dosa kiter (espcially aku laa)..mcm2 reminder Dia da ksik..
bile la nk tobat nie??..(ni khas tuk dri sendri..)..

18 ulasan:

The Lonely Shepherd berkata...

huhuhuhu ko dah semayang zohor ke belum ni????

DeMonG berkata...

udah ler..

mamanoa berkata...

wei..adik aku kat kolej positif H1N1..hahaha,ala..laki aku ckp gomen m'sia jer duk heboh²..bender cam kna batuk seseme biasa jer...yg duk mati tu sbb dier pi ober-c...
skang adik aku duk ok jer kat uma..

Rin berkata...

nora: abes tu kes ke-4 yg mati tu x gi oversea pun caner?

DeMonG berkata...

sila jwb yer isteri doktor..apa2 pn aku pcaya "precaution is better than cure"..

Tanpa Nama berkata...

ni dato' demong nk bg nasihat...

ko ingt ko bgus sgt ker? ingat ko perfectionist ke? kutuk2 org..kalau tak suka keje gomen, pegi lah keje kat tempat lama..

Tanpa Nama berkata...

memang cik demong bagus. ko pahal?

Tanpa Nama berkata...

udah2 ler tu... x kemana pun... Korang bkn kenal pun... Apapun, ukur baju di badan sendiri... Kerana pulut santan binasa. tata titi tutu...

Ikhlas,

Doraemon

ina berkata...

sape la yg cam budak2 ni..aku gelak je mayna..
meh kita gelak besama2 ok..ahahahaaaaa...

DeMonG berkata...

ntahla ina..da peminat misteri nampaknya d cni..org sakit jiwa jgn d layan..kang bjangkit..biarkn saja..;)

Tanpa Nama berkata...

tak sangka u ni cepat melenting..
tak leh terima kritikan..
i nak test u jek..
just to remind u; org sakit jiwa takkan mengaku dia sakit jiwa

-dato' demong-

ina berkata...

meh kita gelak mayna..gelak beramai2..ahahhahahahahahahhahaa (sambil guling2 ok)

Tanpa Nama berkata...

dia kate cik marlina i ni cepat melenting.
*geleng-geleng-geleng*

mari ramai-ramai detect IP dato' demong ni.
i tak suke la orang macam ni ganggu kawan i.

geli je la.

Tanpa Nama berkata...

kpd Tanpa Nama(Dato' Demong)..

awk ni knpa ek?sy rasa awk nie da msalah kot..sy bce entri cik demong nie xder pn yg bkaitan ngn anti-gomen..melenting apatah lgi...ke awk nie x reti mmbaca?..ksian btul..

cik demong ..keep it up!!

-Silent Voters-

desperate mama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
efy berkata...

Mena,
Ermm, aku x rasa pun posting kau merujuk kepada apa-apa isu yg mengutuk gomen. Aku mmg pantang kawan2 aku ni kene kacau dgn org specially yg x kenal.

By the way dato' demong, yg kau tu emo sgt naper then ko nk ckp kwn aku ni emosi pula. Aku pn keje gomen, n mmg betul pun kan bnk meeting perlu dihadiri plus kerja2 yg banyak, almaklumlah, kami kan pegawai. So ada masalah ke dgn posting kwn aku tu ha??

Yan berkata...

Hm....cik demong @ mayna,

sape jua la gerangan Dato demong ni?sy rase dato demong ni x gentleman la...mcm xde hidung je..dah la masuk blog cik demong kite..pastu tetiba nak mengutuk n membuat fitnah..kelakar bukan. sungguh childish..

Pada saya..who ever u are DATO DEMONG..pls try to be more gentleman and open minded (itu pun kalau faham bahasa english la :P)

anaifa berkata...

aku x rasa dia ni HE, entah2 dia SHE..