A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Rabu, Ogos 12, 2009

Ally McBeal..

pgi td bos aku tanyer..awk mmg minat law ker?
aku sengeh jer..minat..minat sesangat..dr kecik lgi..
wah..hebat x aku?? dr kecik nk jdik loyer..heh..
yg aku ingat masa aku skolah rendah dlu aku slalu tdo lewat sbb nk tgk citer Law & Justice..
mcm hebat jer tgk loyer btekak dlm court..
mak aku slalu bising suh tdo..lps die msuk bilik aku curik2 pasang tv..he2..

then msuk skolah mnengah giler tgk Ally McBeal..khdupan loyer andartu yg kelam kabut..
smpi aku rasa 1 day pn aku akan jdik cmtu..ngeri gak laa..

bile da msuk U, addicted plak dgn CSI,Criminal Mind,NCIS & mcm laa yg sewaktu dgnnya..
smpi skrg adik2 aku hangin jer kalo tgk tv ngn aku..hehe

hakikatnyer khidupan loyer 2 mmg jauh dr apa yg aku prnh tgk d tv..
@ prnh bygkan dlm angan2 aku..tp aku x menyesal..
kalo bkn sbg loyer pn, aku masih lgi mencurahkn ilmu perundangan aku d cni..
aku bkn la d kalangan 'dean-list' @ loyer yg otai tp aku bgga blajar dlm bidang nie..
n aku punya learned frens yg hebat2..;)

5 ulasan:

The Lonely Shepherd berkata...

dah kata minat...bakpe pulak quit???

QuTaQ berkata...

minat dgn praktis - benda yg berbeza la weh.
contoh: kau minat porn tapi takdela kau nak jadi pornstar kan.

jadi, biarle marlina nak quit.

sekian, aku yang bermulut puaka dipetang hari.

DeMonG berkata...

rakan2 yg bijaksana..quit x semestinye x minat..praktis pn x bermkna kite minat..

4 me law is a never ending story..doesnt mean i quit,i'm running away from it..in fact i'm still reading it here..its depends on how u treat n read da law=)..

desperate mama berkata...

ye.. ye... cinta tak semestinye bersatu....

dan perut takkan kenyang ngan minat je....

minat sahaja tanpa income yang best juga tak kan boleh bagi kita beli handbag dan kasut yang mahal mahal dan best best....

ya, saya akui, saya jenis manusia yang minatnya boleh dibeli dgn wang...

lagipon, minat boleh dicurahkan dengan menonton drama drama yang dinyatakan oleh mayna di atas sambil berangan.... hehehehe..... laaaagi seronok....

anaifa berkata...

mena oh mena..
dulu org tanye aku knp nk jd loyer, aku ckp sbb aku nk kaya..
rupenya bile dah jadi,azabnya nak jadi kaya..