A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Isnin, Ogos 10, 2009

Tragedi ke-2..

hmnn..sesuai x ayat tragedi 2??..lebih kurang laa..
aku mulakan pgi aku dgn bsarapan d umah..mak masak bihun grg td..sedapp;)
da siap breakfast,aku pn kemas2 brg nk ke opis..
cium tgn mak n abah aku..mak pesan.."ati2 bwk keta kak..ari ujan nie.."
aku toleh n senyum.."iyelaaa.."..itu mmg ayat standard mak aku..so x kesah sgt..

cuaca pgi ni mmg la sejuk..smlm ujan lebat..pgi ni msih bbaki..renyai2..
bru 15 minit aku memandu n tetibe dr jauh aku dgr bunyi brek yg agak kuat d blkg..
aku dlm keadaan cemas tpkse redha..banggggg!!!..abis buntut keta aku..
sabar2...aku try cool n pandu ke tepi..kluar dgn muka kelat n jenguk ke bumper blkg..
agak remuk..aku pndg keta yg lggar aku td..viva..masih lgi d tgh jalan..
aku lambai suh die ke tepi..(geramm nie)..tayar x bgerak pn..
bdak nie nk kna lggar ker?aku mmbebel..aku g kat die n ketuk cermin keta..
"dik,ketepi laa..keta blkg bnyak 2..kang diorg lggar awk plak"..
aku tgk muka bdak 2 pucat abis..kesian la plak..
abis seme sesi pkenalan..aku amik butir2 penting,trus g balai wat report..

teringat pesan mak aku pgi td..aku senyum sorang..
"akak da ati2 da mak..tp nk jadik jugak..malang kn x bbau"..he2..
da terngiang2 suara merdu mak aku mmbebel blk karang..
hmnn..tpkse mulakan hari dgn kesah yg x best..tp aku mcm biase..
ttp bpgg pd "Sesuatu Yg blaku Psti Ada Hikmahya..";)..
sian Myvi sy..huhu..

3 ulasan:

anaifa berkata...

kadang2 kita x sedar tau pe yg mak kita ckp tu betul. Kita salu abaikan coz bosan sek dgr nasihat yg sama pagi2.. Ni semua petunjuk dr Allah.

Moral of d story, next time kau dgr ckp mak kau!

DeMonG berkata...

aku dgr (tp x amik port)n aku da hati2..tp kna sondol gak..huhu..pdn muka aku!!

A.M.A.Y berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.