A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Khamis, Januari 21, 2010

Sy tau la sy nie budak yg berumur 28thun!!..

Arini aku terlibat dgn beberapa siri miting dgn kumpulan JKPU (JwtnKuasa Pengurusan Utama) di cni. Kalo nk tau bgi stp Universiti, masing2 ade JKPU diorg sendiri yg terdiri drpd Naib Chanselor, Timblan Naib Chanselor, Dekan2, Bendahari, Pendaftar & Pegawai Undang2..Miting mmg akan diadakan sekali sebulan bgi mmbincangkn isu2 bkaitan pengurusan n pntdbiran Universiti..so, knp aku nk bciter ttg isu nie plak??haa..aderla citernyer..hehe..

Nie mmg first time aku join miting nie coz bos aku cuti. die sdg sibuk menguruskan persiapan utk menerima "gelaran" yg agak best laa (bila la aku nk dpt gelaran 2..huhu)..ok, blk pd miting td..mmg aku agak nurveous nk sit dlm miting 2..yerlaa semenyer yg hebat2 jer dlm 2..aku nie wlaupun agak besar dr segi saiz bdn nye tp plg kecik dr segi ilmu n pengalaman..sbnrnye bg aku agak susah bkerja dgn org2 yg bijak pandai nie coz diorg ader tendency tuk buat ko rasa mcm "eh, betul ker aku ckp nie??".."diorg paham x apa aku terangkn nie??"..even diorg x ckp tp d cni mmg diorg sgt arif utk wat aku rasa cmtu..

tp berkat hampir 7 bulan d cni n pernah d tggalkan selama sebulan sendirian oleh bos aku (coz die g Haji), aku manage 2 control sifat kurang yakin aku nie..tp yg pasti sgt sukar bdebat isu bkaitan dgn undang2 dgn Yang Arif yg kebanyakannya berkelulusan Engineering.

** Adakah Pelajar Antarabangsa di klasifikasikan sbg Pelajar Berdaftar??

** Yes krn di bawah Seksyen bla..bla..bla...telah memperuntukkan bla..bla..bla..Maka Pelajar Antarabangsa adalah juga Pelajar Berdaftar..

** Macam mana awak tahu yg takrifan 2 terpakai utk Pelajar Antarabangsa?? Saya tak nmpak pun apa-apa takrifan di situ..

** Dlm seksyen bla..bla..bla..Pelajar di definisikan sbg Pelajar Berdaftar..Maka bla..bla..bla..

** Tapi...

**masih bekerut2 mmbelek akta yg aku sendiri rasa diorg sengaja nk kenakan aku..eeeiiii, tarik janggut 2 kang!!

2 ulasan:

QuTaQ berkata...

i was a lawyer before. 'litigation' still..in my blood.. so, u bloody hell shadapppp!

boleh tak nyah?

DeMonG berkata...

boleh jer..tp pastu mak x dpt sah jwtn, then tpkse merengek manja kt brahim smula nk praktis..auuww..