A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Jumaat, Februari 19, 2010

Busuk Punya Orang!!

hoorayyyy..last day exam!!!
dah lama x amik exam..rasa senak otak..
tp alhamdulillah..segala da settle..skrg bdoa moga lulus jer..
cpt lulus, cptlaa sah jawatan..hehe..

before pegi exam, berjumpa dgn senario yg tdk best d atas talian..
si pemanggil tanpa mmberi salam dengan hebatnya menjerit x tentu pasal..

"sy nak tanyer nie, ape status kontrak sy..
dah la awak seme terminate kontrak sy..
lps 2 sy tgk, kontraktor baru 2 supply spek sama jer dgn company sy..
inila org melayu..suka nk cantas periuk nasik kaum sendiri..
korang tau x, kalo xder rakyat mcm kitorang nie yg bayar cukai, mmg x bgaji la korang.."

tgn aku menconteng2 kertas smbil menyumpah seranah si pemanggil..
 "ehemmm..assalamualaikum encik..(die mnjwb dgn nada bosan..)
macam nie laa..boleh sy tau nama encik nie siapa?dr syarikat mne?
kontrak yg mana 1 yg encik ckp nie sbb kat cni ader beribu kontrak yg kami handle..
lagi baik kalo encik kasik sy no.tender..senang sy semak..
sy pun x tau hujung pangkal cerita nya..tibe2 encik marah sy, x elok laa kan.."

aku mmg x larat nk hadap menda2 cmnie..
so what kalo ko byar cukai..ader aku kesah??
kalo setakat dpt tender pastu nk subcont pd kontraktor lain, smpi mati la ko x maju..
asyik kipas bontot org, biler cium kentut pun ko ckp wangi..
ble kontrak x siap, ko nk salahkn org sbb terminate ko..
ko ingat aku kerja nie semata-mata nk kena layan org mcm ko ker??!!!

2 ulasan:

anaifa berkata...

ermm haruuummm

DeMonG berkata...

haha..keji tul..