A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Isnin, Oktober 11, 2010

cengeng..

dlu sblum kawen even aku duk umah sewa tp tiap2 mggu ttp akan blk umah parents..
kalo x ari jumaat, sbtu pgi2 aku da blah..

tp da kawen susah sket laa..tp setakat nie aku ttp gak blk umah parents aku wlaupun skejap..
xtau knp tp since da jdik isteri org nie aku rase rindu sgt ngn mak, abah n adik2 aku..
smlm jmper diorg pn sekejap..da la dlm 3jam jer dpt borak2..gurau2..
then suami aku ajak singgah umah parents die plak..pn sekejap gak..
pastu on da way ke umah air mata ni x henti2 plak nk mengalir..
suami aku pn naik pelik tgk..sedey tau...

rindu dgn bebelan mak..
rindu dgn nasihat abah..
rindu dgn perangai adik2 yg menyakitkn kepala..

haihh..nsib baikla aku kawen ngn suami yg keja kt cni..
da gak peluang blk umah..
sbb 2 org ckp hargaila saat2 n detik bsama yg tsyg..esp our family..
buruk baik pun itula yg akan wat kiter rindu sgt ngn diorg..

tp mgkin ini kot perasaan anak2 perempuan ble ptama kali bjauhan ngn fmly..
mesti korang ckp aku mengada kn..bkn jauh sgt pn..
tp x kira laa..wlaupn aku anak sulung tp aku bkn survival..

1 ulasan:

QuTaQ berkata...

aku pun cenggitu awal2..masa lepas sambut menantu, pi amik kain baju kat rumah, aku nangis kan..nak balik.. (walhal sekangkang kera je..bodoh je tauu!)

well, selamat mengharungi segalanya..