A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Selasa, November 30, 2010

C.U.D.I.P.T

mghadiri mesyuarat d cni mmerlukn ksabaran yg tggi..nk plak kalo miting 2 d hadiri mnusia2 yg "hebat"..n lgi hebat kalo ko sndri xtau miting 2 ttg aper n tetibe ko d pggil utk attend miting 2..itu adalah slh satu pkra yg akn wat aku senggugut kt cni..

td singgah d umah cik arin n beliau mnceritakn ttg perihal kerja seorg peguam..so aku pn ingin bkongsi sket ttg keja aku kt cni..ader jugak bbrp org teman yg bertanya..kt Universiti ader loyer ek?loyer wat aper kt Universiti?..heh..jwpn sengal aku.."loyer jdi kuli batak jer.."

Sbnrnyer ble da msuk IPTA ni, kitorang bkn la dikenali sbg loyer lgi..da simpan PC kemas2 dlm laci buku d rumah..tp kami Penasihat Undang2..tp kt dlm nie seme org pggil loyer laa..so aper keja kitorang??..jwpnnyer..lebih kurang jer cm loyer kt luar cuma kami x pegi bertekak kt court..kitorang btekak kt blk miting jer..dlm cni ader tender, agreement, MoU n mcm2 bntuk agreement la yg aku pcaya loyer kt luar pn x pernah dgr contohnye mcm MoA, LoI, NDA, RG..haa..2 seme aku blajar mase aku msuk kt cnie laa..

n sbg Penasihat Undang2 jugak kitorang bleh mnjadi Prosecutor bgi kes2 tatatertib yg melibatkn pelajar ataupun staf..so kesimpulannya kami sgt tidak disukai d cni n i believe loyer d luar pn mghadapi situasi yg sama mcm kami..kami sgt dpndg sbg individu yg suka menyusahcara n memutarbelitkn keadaan..tp time diorg tersepit, manusia mcm kami ni la yg di cari..cuma nya sbg penyelamat atau tmpt utk menuding jari,itu kami kna sntiase bsedia..

2 ulasan:

Anuar Manshor berkata...

Main demung lagi best kan!

DeMonG berkata...

100% agree!!!!!