A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Rabu, Mac 30, 2011

tolong doakan saya..

isnin kelmarin aku p wat scan d klinik Dr. Faiza..resultnya tiada apa2 dlm rahim aku tp die nmpak ader cyst berukuran 5c.m..tp die suruh juga aku wat UPT..but the result turn to be positive..so,muka die sgt cuak tp aku plak tsengih2 hepi..then kegembiraan tu btahan 5 saat jer bila aku dgr doktor ckp..
"sy rase better awk pegi pakar..sy risau awak pregnant d luar rahim..i.e ektopik..sbb sy da scan tp xder ape2 dlm rahim awk.."

so, dgn bengkak2 bijik mata aku drive ke KMC seorang diri..aku try not to call azri sbb aku sndri blum pasti..tp ble d KMC, doc scan but da result still same..diorg x nmpak janin..then aku kna wat blood then n vagina test untuk confirmkan..ble dua2 test 2 d buat bacaan darah aku 1700 which doktor ckp aku sah pregnant..tp diorg x bleh confirmkan brp mggu sbb diorg x nmpak even through vagina scan..so, aku disuruh utk wat 2nd blood test esok..

aku bharap sgt n x putus2 bdoa moga esok bacaan darah aku naik 2x ganda krn menurut doc kalo naik 2x ganda itu bmakna aku mengandung normal..n mgkin kandungan aku tlalu baru dats why diorg x nmpak..tp kalo naik tp x smpai 2x ganda, itu bmakna aku mengandung d luar rahim n diorg tpksa operate buang..

so, kwn2..kalo sudi tlgla doakan saya..saya sgt mngharap doa kalian..baru 2hari aku dpt merasa perasaan mnjadi ibu..kalo bleh aku nk rase utk 9 bln akn dtg...

"Ya Allah..Kau selamatkan lah zuriatku ini..Kau lindungi lah dia dari sebarang kesusahan dan kesulitan..hanya kepada-Mu aku bermohon Ya Allah..amin..amin ya rabbal alaminnnnn.."

6 ulasan:

Sarah'sMomma^ berkata...

insyaAllah semoga semuanya selamat kak lina. =) Byk doa. Tkcare.

DeMonG berkata...

thankz syida..

Al-Atiff berkata...

salam mayna..

saya doakan ada rezeki awak, insyallah..

mungkin ini sekadar permulaan ujian Allah, nak uji resah gelisah awak..moga ada rezeki tu..

banyak2kan berdoa.. Sesungguhnya Allah itu maha pencipta, maha perancang dan maha menjadikan rupa bentuk.. dan allah jua maha menentukan...

Al-Atiff berkata...

salam mayna..

saya doakan ada rezeki awak, insyallah...

mungkin ini hanya permulaan ujian Allah, nak uji resah gelisah awak untuk rezeki tu..

sesungguhnya allah maha pencipta, maha perancang, maha menjadikan rupa bentuk.. dan Allah jua maha menentukan..

Al-Atiff berkata...

ups, sori terbanyak kali lak sent.. :)

QuTaQ berkata...

nayh..ada apapa kasitau..moga semua ok.