A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Rabu, April 20, 2011

Senyum..itu pn susah ker??

walaupun aku keja gomen kdg2 nk marah gak dekat org gomen nie..
kalau sesuatu jabatan tu ditubuhkan untuk memberi perkhidmatan kpd rakyat knp perlu menyusahkan..
lepas tu kalu org pilih ke swasta, korang komplen ckp xnk mghargai kemudahan yg diberikan..
padahal servis korang yg x efisyen..geram betul..

td sepatutnya aku p check-up kt klinik kesihatan gambang..
tp dgn tanpa ramah mesra n disulami muka kerek nurse 2 bsuara..

nurse kerek : kerja kat mana?
aku yg geram : ump
nurse kerek: tempat bmalam?
aku yg geram : batu 11, mahkota aman
nurse kerek : alamat berpantang?
aku yg geram : bukit sagu
nurse kerek : kalo macam 2 awk buat buku kat bukit sagu laa..nnti bru dtg check-up kat cni..
aku yg geram : hah???jauh la sy nk wat buku..knp x bleh wat kt cni jer?
nurse kerek: mmg polisi kita mcm 2..kalo nk wat buku kena ikut alamat berpantang..
aku yg geram : xperla..terima kasih bnyak2..*sgt x ikhlas ok*

aku laa..plg pantang kalo bckp x pandang muka n mata..sgt kurang sopan ok..walaupun menda yg die ckp 2 sgt x msuk akal which aku rasa x salah pn kalo wat buku kat situ tp kalo die explain dgn nada yg lebih sopan n bmuka manis aku rasa aku bleh terima..ini x..so, aku sgt bsetuju la kalo org komplen jabatan2 n unit2 mcm nie kn..mmg la x semua tp dsbbkn yg sikit nie la org pandang serong kat gomen nie..sib baik ader baby dlm perot aku ni..kalo x dah sebakul aku menyumpah..sabar..sabar...

9 ulasan:

mak Ya Yasmin berkata...

nyah...*cuit bahu sikit*

aku ada experience kat poli beserah nun..."awak kerja mana?" "kat bandar kuantan." "oh..baik buat kat bandar..senang..." "tapi saya stay dekat kubang buaya.." "eh..itu polisi kami.." yang best, aku set appointment ok! datang bodoh macam haram...

nyah, ko pi kat farabi nyah..dia ada link dengan government..tapi of course lah kena bayar...

lepas tu... awalnye ko buat kaddd..ke aku spesis lambat dulu? yelah..aku kena sound dengan doctor.."awak ni...anak pertama nape macam tak excited? orang lain buat buku awal.." "mana nak tahuuuu..." dan doctor itu adalah kakak kak fidah ok! farabi ok! nama dia azian ok!!!

DeMonG berkata...

hai mak ya yasmin..

aku dpt col dr klinik bkt sagu coz diorg dpt repot dr KMC yg bgtau aku prgnant..so, diorg la suh aku wat buku..tp diorg suh aku wat kt gmbang mmndangkn aku duk cni..kalo x aku x tau pun..tp b4 aku p aku da col dlu klinik gambang ni n wat appoinmnt gak mcm ko..n diorg la suh dtg mggu ni tp alih2 lain plak yg jdik..

2la..mls da g gambang..banned!!mmg bniat nk p farabi je nie..

desperate mama berkata...

kak fidza buat buku kat klinik jalan gambut... berpantang kat permatang badak... takde pape masalah poooonnnn.... nurse jalan gambut tak de pon cakap itu polisi diorang...

nurse kat gambang je kecoh....

DeMonG berkata...

2la kak..
pdahal org 4,5 ketol jer..sajer je mls..huh

anaifa berkata...

Samalah dgn aku. Kene buat kt tpt berpantang ie tempat tinggal. Tu yg smpi skrg aku x buat2 kad sbb nk p kt kampung jauh dr tmpt keje. Tp esok baru nk buat kt klinik desa aku. Mesti aku kene perli2 sbb da msk 6 bulan ni..

mamanoa berkata...

Weii..aku tunjuk luahan konkat laki aku,laki aku ckp mana ada polisi mcm tu,nurse tu pemalas nk buat keja lbih,laki aku ckp patutnye ko trus panggil ketua nurse dia xpun ko tulis repot sekian tmpt sekian waktu,nama nurse yg pmalas nk regist ko tu...
Laki aku ckp xde polisi tu..bodoh sungguh nuse tu bb xlahir bleh plak tanya mana nk pantang...
Laki aku hangin dgn nurse tu...kalu aku...KITA BAKO JERRRR...

mamanoa berkata...

Err...aku da ank 2pun xpna buat kad merah tu..ble x...ok je..lepas je beranak..

DeMonG berkata...

da agak da mmg nurse 2 sengaja malas..x logik betul..tp mls nk lyn ngn org2 bodoh sombong kn..wat sakit ati jer..

Tanpa Nama berkata...

mungkin dia dlm simptom nak monopos la demeh...so timing kurang la skt...heh
me..where...