A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Rabu, April 13, 2011

Ulang Tahun & Ice Cream Goreng

iyer..hari ini ulang tahun kelahiran sy ke-29..
slmt ulang tahun pn. demong!!!!
dah tua daa..meningkatnya usia bmakna dekatnya ajal memanggil..
perlu diraikan kah???hurm..ucapan syukur krn masih bnyawa & diberi kesempatan untuk beramal dan mensuci dosa cukup memadai..terima kasih Allah..

di usia 29 aku sudah menjadi seorang isteri..
dan hadiah yg plg manis bagi aku mestilah my little precious dlm rahim aku nie..
mgkin ada yg kata dah tlewat tp bagi aku ini semua sudah seribu rahmat..
hurm..suami aku mncadangkn kami mkn mlm d luar arini..
so, tpulangla pd die..aku ikut jer..hehe..
hadiah???..aku x kesah sbb aku da dpt my pre-bday "gift" dr Allah..

haa, ni ttg sesi mengidam plak..
korang rase ada x org mengidam pastu kena wat sndri mknan yg diidam 2??
jwpnnye mmg ader dan org itu adalah aku..hahaha..
sbtu lps teringin sgt nk mkn ice cream grg..
teringat zaman2 kat matrik PJ dlu..
slalu jer bli kat pasar mlm 2..
tp kat ktn nie x jmper plak..
tp isnin lps pn.qutaq da ksik resipi..

roti yg dibentuk dgn botol air suami aku..
ais krim walls prisa keladi + vanila
roti yg da diisi aikrim & letak dlu dlm freezer 2-3jam..
then keluarkn dr frez pastu grg laaa..
taraaaaa..jdikla ais krim grg!!!!

tq Qutaq!!!! (^_^)

5 ulasan:

desperate mama berkata...

heppi bestday, puan mayna!!!!!!

terer sungguh puan qutaq itu... siap memberi resepi lagiii!!!!! nak mintak jugaklah... hehehehe

DeMonG berkata...

tq kak..

die kn ala2 nigella bites giteww..hehe

QuTaQ berkata...

baru korang tahu ha...*senseng lengan* gwa samseng tapi dalam hati ada resepi...hahahhahahahahaha..

anaifa berkata...

Mena, kau pn ad persamaan dgn Nigella gak pe!
By the way, tak cair ke the ice-cream tu ms hang goreng!!

DeMonG berkata...

die cair d dlm roti 2 jer..so, mse mkn 2 make sure sedia tisu..hehe