A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Isnin, September 24, 2012

Astro Bella Di Giant Kuantan

Kami ke Giant sabtu lepas..azri nk beli orkid (ok, jgn tanya knp..mmg habit die mmbeli d situ)..mulanya aku mls nk kuar, tp sbb kami tibe d situ dlm kul 4..45 so die nk solat asar dulu..sementara menunggu die solat aku bwk azeem msuk giant n letak die dlm troli..sempat azri bpesan pd aku.."jgn lama sgt..abg nk blk umah cpt..nk bsuh keta plak..".. ok, 15 minit je..aku jwb..
 
aku x bli brg pn just bwk azeem pusing2 dlm tu..aku tgk jam da kt kul 5..mesti azri da siap solat..aku pn tolak troli ke surau giant..aik, die xde..mybe da ke tempat org jual orkid tu kot..aku pn ke sana.eh, xde jugak..hurmmm..ntah2 da ade kat keta..aku pn ke tempat letak kereta..pon xde kat situ..ke mana plak suami aku nie..aku try col die alih2 mak die yang angkat..rupenye hphone die tinggal kt umah..xpela..aku tggu je la kt keta ni..mesti die dtg kt keta gak nnti..sib baik kunci keta pd aku..so, aku pn msuk keta ngn azeem..
 
1/2 jam blalu..jam da 5.30..
 
azri msih x muncul..aku da pelik..td die jugak yg ckp nk cpt..aku matikan enjin kereta..aku msuk semula ke Giant smbil mndukung azeem..(cm nk patah tgn dukung si dobot tu)..aku pegi stp row dlm giant tu..masih x nmpk kelibat die..aku ke KFC, ke food court, msuk Guardian, msih x nmpak batang hidung die..aku pergi semula ke kereta..die xde jugak..ok, hormon adrenalin aku da bgerak pantas..mcm2 dlm kepala aku..die kemana sbnnrnye..xkn pegi toilet lama sgt..ke pengsan dlm toilet??ke kena culik??eh, x logik..suami aku bkn org kaya..hishhh..azeem da merengek2..aku da panik..
 
kul 6.00..bayang die masih xde..da kat 3x aku msuk Giant smpi pak guard tu pn tegur..crik siapa?..crik suami..da kat sejam sy tggu die..aku pn blah..mybe pak guard tu x heran..sbb suami kan..kalo crik anak tu mgkin la die concern sket..aku sgt cuak sbb die da pesan nk blk awal..so, mesti ade yg x kena ni..ya Allah, Kau lindungila suami aku..jgn la ape2 jdik kat die..kejap tgn aku memeluk azeem..xdpt aku bygkan hdup aku n azeem tnpa azri..
 
aku msuk Giant semula n bjln ke arah food court, tiba2..ayg!!!!..ade tgn melingkari pinggang aku yg x brp ramping ni..guest whattt..aku peluk die kat dpn food court yg ramai org tu smbil menangis2 kat situ..hahahaha..bila ingat semula malu giler...azri pn cuak tgk aku mcm tu..trus die tarik aku keluar..
 
rupenye2 die telah diculik oleh therapist kat giant tu tuk try product diorg..patutla aku x jmpe die coz die msuk dlm tirai tu..die ckp die da cube tolak tp diorg paksa gak..i bet yg paksa tu pompuan, sbb tu die rela je kan..cissss...
 
moral of da story..rupenye2 aku sgt syg suami aku..hahaha..smpi arini die duk nganjeng aku...maluuuu!!!
 
24-09-10 ~ 24.09.12..
sudah 2 tahun kita bsama..
moga kasih syg antara kita makin kuat hingga ke akhir hayat..
terima kasih Allah kerana pertemukan kami..
 

2 ulasan:

QuTaQ berkata...

ko menangis nyah?

*dusy*

DeMonG berkata...

ko col sbb nk nganjeng gak ker??
*dusy ko blk!*

aku kn isteri 'bajet' mithali..air mata tu perlu..hahaha.