A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Khamis, Disember 17, 2009

Aku dan Cintaku..

Serasa inilah dugaan dr segi material yg thebat bgi aku pd thun nie..
kalo dr segi spiritual n mental 2 da x tertanggung da rasanyer..
pd yg telah mengetahui..ini adalah versi sebenar kesah yg berlaku..
bkn utk mereka cerita ttp tpkse berselindung utk mjaga ati org lain..

tarikh : 15/12/2009..
waktu : 7.15-7.30 mlm..
lokasi : parking Masjid Negeri (masjid beso)..

aku dpt offer tuk wat partime lecturer kat Shahputra..so mlm 2 aku g Shahputra d Ktn..lps jmper ngn kwn aku nie dia ajak la aku g bandar..nk belanja mkn la sbb aku da tlg die..tp dsbbkn da nk mgrib, die decide tuk naik keta die..so, aku pn tggalkn keta d Shahputra n naik keta die menuju ke masjid beso..nk solat ar dlu sblm makan..sblm g solat aku tggalkn hbag di dlm keta..d bawah kerusi bhgian penumpang..sbb xnk bwk msuk masjid takut kna curi semasa tgh solat..

ironinyer..selesai solat kami menuju ke kereta..kereta masih bkunci dan tiada sebarang tanda pecah masuk..tp once aku msuk dlm keta bru aku sedar hbag aku da xder..mmg kelam kabut giler..n tnyata mmg da kna curik..trus g balai wat repot..dlm hbag ader dokumen2 berikut yg wajib ader dlm seme hbag pompuan (korek me if i'm wrong..hu2)..
i. my hbag..(Carlo Rino..ai syg hbag 2..sbb da kesah d sebaliknyer..)
ii. my purse yg mengandungi i/c, lesen memandu, cash $500, crdit card, atm card, insurance card, membership ntah apa2,bonuslink, mesra card, rantai white gold (yg ni sy sgt syggggg)..
iii. kunci keta
iv. kunci opis, kunci almari labtop
v. perfume body shop..(bru 3,4 kali sembur jer tau)
vi. my make-up set..(arini g opis sgt natural beauty)

yg buat sy sgt sedey aderla kunci keta..sbb kunci spare aku da hlg..2 la satu2 nyer kunci keta yg aku ader..jdik keta aku tsadai d Shahputra smpi smlm..so,dsbbkn nk bukak pintu keta tpkse la wat kunci bru..aku decide tuk anta ke produa jugak setelah mmikirkn pro n konts nyer..nk tau brp kos seme skali tukar kunci n alarm set serta setting baru segala safety???

..x mahal pongggggg...$2 ribu jerkkkkkk..hahahahhahaha..(aku pitam sekejap pastu)..

sbb 2 biler ramai org suh aku tukar keta (sbb keta 2 da bnyak kali eksiden..org cina ckp da suwey..)..aku ttp xnk..biarla sampi relai..aku da bnyak bhabis tuk die..tiada saper bleh memisahkan kami..tragis kn hubungan kami..haha..pnuh dgn dugaan.. ai mmg survivor!!

5 ulasan:

desperate mama berkata...

mayna... semoga ALLAH memberikanmu ketabahan hati untuk mengharungi musibah ini..

DeMonG berkata...

mekasih akak..sdg pgg hati dgn kuat..(kalo ckp pgg dada bhaya plak..hak2..)

QuTaQ berkata...

hey nyah..dada atas sikit dari buahnye tau... aku selalu juge buat cenggitu..nak2 kalau nak gi cucuk duit..malas nak bawak handbag, aku bawak purse je. nak lagi dasat, aku selalu tinggal atas seat kereta..

jadi, mulai dari tarikh blog kau ni, aku akan berhati2..

DeMonG berkata...

iyer..ko nk jinjit fail g court 2 pn hati2..kat situ pn d kes ragut..ini d maklumkn oleh pkcik polis masa aku wat repot 2 setelah hmpir 10 minit mmbebel kat aku..

anaifa berkata...

tragis2.. simpati aku..
tp kesetiaan kau pd cinta kau aku sgt memahaminya..

moral of d story: jgn tinggal handbag dlm kete!!!