A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Rabu, Mei 11, 2011

try to be a gud listener..

aku suka mmbaca ruangan Dang Setia d harian metro..
dlm erti kata lain aku suka menyibuk masalah orang..
kdg2 isu @ masalah yg diutarakan mmbuatkan aku rasa manusia ni pelik..
isu gadis 13 tahun yg keliru untuk memilih cinta..@ putus cinta..
isu siswi IPTA yg terlanjur ttp ditggalkan kekasih..
isu cinta 3 segi..cinta btepuk sebelah tangan..n mcm2 lgi..

tp ble d fikir2 kn semula ruangan itu bnyk mmbantu..
iyerlaa..manusia spt aku slalu mnanggap masalah yg dilemparkan itu remeh..
bnyak lgi perkara besar yg perlu difikirkan drpd isu2 yg ntah apa-apa..
tp penting utk kita sedar di sini stp masalah itu berbeza penerimaannya bgi stp individu..
mgkin isu putus cinta gadis 13 thun itu remeh bgi aku tp tdk bgi gadis tsebut..
mgkin sekiranya die tdk mengutarakan masalah itu, dan Dang Setia tdk mmberi maklumbalas berkenaan perkara itu, gadis tsebut akan mmbuat perkara yg salah..nama pun remaja..suka mmbuat keputusan mngikut nafsu n perasaan sndri..

jdi adalah perlu untuk kita mngambil semua masalah yg dihadapkan d dpn muka kita secara serius tanpa meremehkn isu yg diutarakan..tidak ada perkara yg remeh d dunia ini..hatta memasak megi pun perlu kepada tatacara yg betul kan..cuba bygkan kalo megi d masak mmgunakan air sejuk..apa rasanya??ke dlm tong sampah la jwbnyer...jdik perlu utk tahu detail bgi stp sesuatu..

oh, knp yer aku bcerita ttg ini??jwpnnya mudah..azri meluahkan perasaan yg die rasa sgt risau dgn prestasi dirinya d padang..aku mnganggap perkara itu remeh n mls nk melayan..sdgkn die smpi stp ptg bjoging d taman rumah kami utk mngembalikan staminanya..brulah aku tau yg isu stamina itu series bgi dirinya walaupun die hanya mewakili jabatan n team2 kampung die jer..

4 ulasan:

QuTaQ berkata...

aku kalau baca dang suria..suka benor dengan bab bab saya terlanjur kini dia kekasih orang..saya pun nak kahwin dah...perlukah saya berterus terang pada bakal suami saya di malam pertama kelak....

sila tumbuk aku. pwissss (please versi Ya)

DeMonG berkata...

dang setia la nyah..

tp kn sbb 2 kita x dpt job mcm die..kalo x ramai da yg bunuh dri dek advice yg sgt bernas dri mulut kita..hahaha..

A berkata...

Mena.. Entah kenapa aku gelak baca post kau ni.

QuTaQ berkata...

sib baik aku tak tulis dang petai.. *cover*

tahi lah kau perasan aku salah type! yargh!!