A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Selasa, Disember 13, 2011

rutin da berubah..

sdg memerhatikan si manja tdo..tkedip2 mata die..hihi..geram aku tgk..hurm..since bsalin ni rutin hdup 100%berubah..selain mnjalani tempoh bpantang, waktu tdo adalah perkara plg ketara sekali btukar..wat masa ini aku 100% BF..alhamdulillah aku belum lagi mengalami masalah bengkak susu memandangkan azeem sgt kuat menyusu..hinggakan susu aku x sempat nk bngkak..dsbbkn die kuat menyusu la aku susah nk tdo..waktu mlm aku akan bjaga kdg2 smpi ke subuh x tdo..kdg tu die bkn hsap sgt tp bak kata org2 tua die suka "mengombeng"..i.e, suka bgayut kat puting..kalo aku tarik puting tu sah2 die melalak..so, tpksela lyn sampai die betul2 lena..

azri pn aku tgk since ade bby ni da pndai bdikari..kalo dulu masa bdua stp kali nk mkn aku kena hidangkan..baju2 kerja die aku kna sediakan..nk tdo pn tggu aku msk bilik skali..*mengada plak bunyinyer*..tp skrg seme die uruskn sndri..waktu mlm plak abis jer mengacau azeem, die akan tungku kn aku..hurmmm, kesian gak tgk die..tp bgus gak kn..sesi pembelajaran mnjdi seorang ayah..hihi..

arini genap 2 mggu umur azeem..which mean genap 2 mggu jugak aku bpantang..tp dsbbkn csec, aku still kena bhati2 gak even slps 44 hari esp dlm pemilihan makanan n dlm melakukan aktiviti2 berat..luka d kwsn csec ni da kering tp yg dlm tu la kna jge..nk bgerak kuat sgt pn terase lgi perit die..

wat masa skrg aku kami bdua sdg mencongak2 samada tuk terus menetap d rumah fmly aku @ kembali ke rumah sewa..masih belum da kata putus..tp mak ayah aku da mula mgharap spy aku menetap d cni..asyik2 duk ulang.."kesiannya la cucu nenek ni kalo dpt pengasuh yg jahat.."..heh..mcm aku x tau taktik diorg tu..tp tggulaa..masih da mase lgi..azri nmpaknya lebih berat tuk bdikari..tp ble memikirkn keselamatan azeem, timbul gak rase bbelah bahagi..hurmm, tgkla nnti cmner..

mulus jer wajah die tgh tdo..haiihhhh..baru aku tau indahnyer perasaan mnjadi seorang ibu..kdg2 aku rase malu..d sebalik dosa2 yg bnyak aku lakukan, Dia masih lg mmberi aku kebahagiaan..terima kasih Allah atas kurniaan-Mu ini..insyaAllah aku akn mnjaga n mndidik amanahMu ini dgn akhlak yg tbaik..

4 ulasan:

desperate mama berkata...

bahagianya... tumpang happy jugak...

*baca entri ni, rasa damai je*

QuTaQ berkata...

menjadi ibu kau kena banyak belajar redha dan mendoa yg baik2..kadang-kadang terlintas geram, tapi cepat lah tarik balik apa yg terlintas tu..

hi azeem. nanti saye tengok awak ok. saye busy. hujan kot ye. memang saye naik gajah kalau nak pi sana.

DeMonG berkata...

D.M : thankzz..berazam nk mmBF dgn jayanya mcm akak..hihi..doakn yer..

Qutaq: mmg ko kna naik gajah pn..tgk berita jln nk p umah aku ader tanah runtuh wei..kot nk slmt lalu la hgway..kelasss ko maria!!

Al-Atiff berkata...

salam tahniah mayna.. ehm, tak dapat tgk hero awak..huhu..
puan qutaq: sila sampaikan slam hug kiss kat muhammad azeem k..hehe..
ye, menjadi ibu, bila anak buat sesuatu yang kita suka, mmg senyum je.. tapi kalau ada sesuatu yang boleh buat si ibu 'panas punggung'..? memang tatkala bersendiri, boleh fikir rasional.. tapi kadangkala bila berdepan situasi, diri terlepas membiarkan nafsu amarah menguasai diri, itu yang parah..iman si ibu diuji.. Ya Allah,hindari kami dari tertewas dengan nafsu kami sendiri.. kuatkan kami.. pinjamkan sedikit kesabaranMu untuk kami menjaga dan mendidik permata2 kami ini.. amin Ya Allah..