A Step To Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Hero

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Selasa, Januari 07, 2014

2014..permulaan duka..moga pertengahan n pengakhirannya gembira..ameeennnn...

hari ke-7 di 2014..
ntah knp mood menulis hilang d bawa angin je..
blog ni pn aku pandang sepi..
sesepi hati aku d pmulaan 2014..
bnyk perkhabaran duka..
bnyk penceritaan lara..

2hb Jan..6.30 a.m..
subuh kami dkejutkan dgn salam dri seorg anak jiran..
die maklumkan kami bahawa abah rebah d dalam masjid..
n bbrp org jemaah da bwk abah ke klinik kesihatan bukit goh..
aku yg tgh bsiap tuk ke opis trus bgegas mncapai kunci kereta..
azeem yg tgh lena beradu aku dukung n msukkn dlm keta..
mak n adik aku d sebelah x putus2 bdoa n beristigfar..
smpi d klinik bkt goh keadaan abah amat menakutkan..
aku mmg rapuh..amat rapuh..
bjurai air mata..
dktor bgtau abah kena serangan strok n perlu d hantar ke hospital..

mak follow abah dlm ambulan manakala aku blk smula ke rumah tuk kemas kain baju abah..
Tuhan je yg tau ape dlm hati kami waktu tu..
aku col azri yg time tu da sampai ke opis..
azri trus ke hospital menunggu ambulan tibe..
kami seme tibe d hospital jam 7.30 a.m..
abah masih dlm emergency room..

dlm kul 2ptg brula abah dipindahkan ke tingkat 8..
alhamdulillah lps ct scan tiada pendarahan atau gegaran d otak..
tp belah kiri anggota bdn abah x bfungsi..
dktor ckp tpulang pd kekuatan die sndri..
kalo die kuat insyaAllah dlm 2 mggu die da bleh recover..
abah mmg ada darah tinggi n kencing manis..
tp selama ni die x pernah kena serangan seserius ini..

ini masa hari ke-4 abah d HTAA..

abah dah blk kuar wad smlm..skrg berada di rumah..
tp keadaan die masih sama..
tgn n kaki kiri masih lumpuh..
cume kami gembira sbb abah da bleh ckp..
even sebutan die x brp jelas tp ade perkembangan positif..
kami tau abah kuat..sbb abah adalah abah kami..
die yg slalu pesan agar kami percaya dgn diri sendri..
n kami pn percayakan die..kami sgt sygkan abah..
tp kami risaukan mak..
kami hrp mak kuat tuk jge abah seorg diri time kami seme kerja..

"Ya Allah, kau tabahkan hati2 kami d dalam menjalani ujianMu ini.."

1 ulasan:

QuTaQ berkata...

sabar ye nyah...doa banyak2..